Нова група по Тай Чи

Стартираме новa групи за начинаещи по ТАЙ ЧИ с един от най-добрите преподаватели в България – Силви Велев.

Кога:
Ще се зададе датата когато се събере група от минимум 5 човека
*Ако събралата се група има други предпочитания за часове или дни, може да има промяна.
*При наличие на повече желаещи – ще се провеждат изравнителни семинари, за да се работи в пакет.

Къде:
ДОМАШЕН ЦЕНТЪР – София, бул. „Александър Малинов” 51 в сградата на Метро Сити, етаж -1 /минус 1 – с ескалатора надолу и вдясно/
/За улеснение: Слиза се на метростанция „Александър Малинов”, изход – по посока на влакчето от Центъра към Бизнес Парк – вляво/ „Филип Аврамов“

За повече информация ни пишете на имейл: domashencentar@gmail.com или във фейсбук.
Записването става като попълните формата по-долу.

Име, Фамилия (задължително поле)

И-мейл (задължително поле)

Телефон(задължително поле)

Какво е Тайдзицюан?
ТАЙДЗИЦЮАН/ТАЙДЗИ/известно още като ТАЙ ЧИ ЧУАН или ТАЙЧИ, е Бойно изкуство с хилядолетна история, едно от съкровищата на Древен Китай. Това е изкуство, което може да се практикува, както в своя боен аспект, така и като енергийна система от движения за вътрешна хармония между духа и тялото.
Тайчи е състояние на динамична форма на медитация. Много хора го възприемат и практикуват поради изключителния здравословен ефект, а този ефект е научно доказан.

Тайчи и Здраве
Тайчи развива и балансира различните видове енергии в човешкото тяло.
Балансират се жизнените процеси в тялото – напълно се премахва стреса, нормализира се телесното тегло, кръвообращението, регулира се кръвното налягане, дишането, опорно-двигателния апарат се стабилизира, подобрява се сексуалната енергия, укрепва се имунната система, подобрява се функцията на мозъка, обмяната на веществата се нормализира, а като крайна фаза се забавя и дори спира, от където следва и самото подмладяване на човешкия организъм. Милиони хора по света го практикуват именно поради своя здравословен характер.

Бойното изкуство Тайчи
Като бойно изкуство тайчи е едно от най-ефективните и е на върха на пирамидата сред бойните изкуства в Китай, където всички тайчи майстори са възприемани с уважение и респект. Движенията са бавни и без напрежение. Изградени са на принципите на Ин и Ян. Полярностите водещи в практиката от покоя на едната Ин до невероятната бързина и експлозия в другата Ян. Тук съвършенството зависи не от физическата сила и грубото външно усилие, а от вътрешното съзнание и мисъл. Ето защо тайчи е наричано и Вътрешно бойно изкуство.

За кого е предназначен?
Тайчи може да бъде изучаван и практикуван от всички и навсякъде – млади и възрастни, мъже, жени и деца; в спортните зали, у дома и сред природата.

Нещо повече за Силви Велев
Той е роден в годината на Змията 1965. С бойни изкуства се занимава от 1981г.. Преподавател е по тайдзи/тайчи/, сертифициран инструктор от Световната Ян стил Асоциация по Тайчичуан. Преподава и Цигун. Изучава Китайски език. Преподава Китайска калиграфия и Живопис. Следва китайската традиция в Тайдзицюен, Цигун, Китайски език, Калиграфия и Живопис. През 2001г. създава Тайдзи Академия „Небесен Дракон”, където се провеждат курсове и семинари в тези направления.
Ръководи се от китайската сентенция: „По-добре да видиш едно нещо от 10 000 ъгъла, отколкото 10 000 неща от един ъгъл .”

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *