Кизомба за начинаещи – потопете се в танца на прегръдката

Кизомба – танцът на прегръдката с африкански корени, който покорява все повече сърца по целия свят! Чувствени и меки движения, партньорите се движат като едно цяло, мъжът „рисува” уверено със стъпки, слушайки музиката, дамата „чете” мислите му и го следва с доверие и грация – можем да говорим за кизомба още дълго…, но препочитаме да ви го покажем и да ви поканим да потанцуваме заедно в новата ни начинаеща група.

Кога: 05.01.2016 г. от 19.30 ч.
Часовете ще се провеждат всеки вторник и четвъртък.

Записването става като ни изпратите име, телефон и имейл на съобщение на domashencentar@gmail.com или във фейсбук.

Къде: ДОМАШЕН ЦЕНТЪР
София, бул. „Александър Малинов” 51 в сградата на Метро Сити, етаж -1 /минус 1 – с ескалатора надолу и вдясно/
/За улеснение: Слиза се на метростанция „Александър Малинов”, изход – по посока на влакчето от Центъра към Бизнес Парк – вляво/

Танцуваме по двойки, но от опит знаем, че кавалерите са кът, така че дами – доведете и кавалери! Социалният характер на кизомба танца предразполага към танцуване не само с един партньор и по време на часовете ще се сменяваме, за да сме сигурни, че кавалерите могат да водят всяка дама, а пък дамите – че могат да следват всеки танцуващ кизомба мъж.

Носете си чисти и удобни обувки! Дамите може да танцуват и на токчета.

Повече за нашите преподаватели от КизомбаХоликс БГ:
Ние сме Росен и Лили, и това е нашата първа група за начинаещи в кизомба танца, която водим като двойка. Част сме от екипа на КизомбаХоликс БГ – най-голямата кизомба школа в България, която през 2015 г. отпразнува своя 4-и рожден ден. Всеки един от нас има своя танцов и преподавателски опит, но именно танцът на прегръдката ни събра като танцови партньори и близки приятели.

Казвам се Росен Янков и за мен социалното танцуване започна през 1998 г. с кюбан салсата, която и до днес нося в сърцето си. От 2003 до 2007 г. преподавах салса и меренге, първо в клуб „Червило”, а след това и в две мои школи ситуирани в центъра на София. Стартирах преподавателската си дейност с една от първите ученички на Памбос, Рени, като моя партньорка. През 2014 година се завърнах към преподаването на салса в МОНТФИЗ, и там се докоснах за първи път до магията на кизомба танца и музика в часовете водени от Георги Георгиев – човекът основал КизомбаХоликс БГ. Именно тогава разбрах, че кизомба е вътрешно танцуване, без показност и суета, и че в нея има много споделяне, че тя е танц на взаимно доверие, хармония в това да се оставиш да бъдеш „воден“ и в същото време да следваш със затворени очи. Посетих няколко международни кизомба фестивала в чужбина и почерпих умения и вдъхновение от най-големите кизомба артисти в света. Свободата, която кизомба дава на кавалера да пресъздаде с движения настроението, което песента му носи, удоволствието от нежната прегръдка на дамата му – тези и постигането на още много приятни усещания ще бъдат акцент в часовете, в които заедно ще танцуваме в залата.

Аз съм Лиляна Костова и искам да споделя с вас един от случаите, когато промяната в живота ми настъпи за един миг! Танцувам салса (кюбан, LA и NY стайл) от 2000 година. По време на салса парти, двойка изтанцува пред очите ми една кизомба песен. Не можех да откъсна очи от тях! Трета година цялата ми любов към танцовото изкуство и музика е съсредоточена в кизомба – любов, която ме мотивира да пътувам и уча при всяка възможност! Еуфорията, която сливането с партньора в кизомба ми дава, ме мотивира да се развивам постоянно, като особено внимание обръщам на женственото танцуване, защото като дългогодишна салсера, за мен е неприемливо дамата САМО да следва кавалера си. Ние сме едно цяло с партньорите си, но вродената ни грация и сексапил прозират във всяка наша крачка. Втори танцов сезон ежемесечно водя уъркшопите Gingalicious, като част от танцовия календар на КизомбаХоликс БГ, по време, на които работим с дамите върху нашата техника и стайлинг в кизомба танца.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *