НОВИ ГРУПИ ПО ЦИГУН

Стартираме нови групи за начинаещи по ЦИГУН с един от най-добрите преподаватели в България – Силви Велев.

ЦИГУН
Цигун или чигун, (в превод от китайски — работа/гун/ с Ци или Чи на кит.език- енергия) е древна китайска система от двигателни и дихателни упражнения, а също и различни видове медитативни практики. В основата си Чигун задвижва енергията в тялото и подобрява цялостното здраве на организма.
Макар, че чигун често е отнасян към бойните изкуства или тайдзи/тайчи/ то разликата е, че движенията в чигун са всъщност преди всичко фокусирани върху вътрешната енергия Чи и са сравнително опростени, като лесно се усвояват.
Чигун има няколко хиляди стила и милиони практикуващи по света. Сред причините за популярността са: постигане на сила, подобряване на здравето, получаване на умения за работа с чи, например за създаване на лечителски умения, и духовния аспект- опознаване и реализиране на вътрешния потенциал на човека, единение с природата, постигане на Дао.

Кога:
Групата по ЦИГУН стартира от 07.01.2016
Сутрешни занимания – понеделник и четвъртък от 8.30 – 9.30
и
обедни занимания /в обедната почивка/ – сряда и петък от 13.00 – 14.00
*Ако събралата се група има други предпочитания за часове или дни, може да настъпи промяна.

Къде:
ДОМАШЕН ЦЕНТЪР – София, бул. „Александър Малинов” 51 в сградата на Метро Сити, етаж -1 /минус 1 – с ескалатора надолу и вдясно/
/За улеснение: Слиза се на метростанция „Александър Малинов”, изход – по посока на влакчето от Центъра към Бизнес Парк – вляво/ – „Филип Аврамов“

За повече информация ни пишете на имейл: domashencentar@gmail.com или във фейсбук.
Записването става като попълните формата по-долу.

Име, Фамилия (задължително поле)

И-мейл (задължително поле)

Телефон(задължително поле)

Нещо повече за Силви Велев
Той е роден в годината на Змията 1965. С бойни изкуства се занимава от 1981г.. Преподавател е по тайдзи/тайчи/, сертифициран инструктор от Световната Ян стил Асоциация по Тайчичуан. Преподава и Цигун. Изучава Китайски език. Преподава Китайска калиграфия и Живопис. Следва китайската традиция в Тайдзицюен, Цигун, Китайски език, Калиграфия и Живопис. През 2001г. създава Тайдзи Академия „Небесен Дракон”, където се провеждат курсове и семинари в тези направления.
Ръководи се от китайската сентенция: „По-добре да видиш едно нещо от 10 000 ъгъла, отколкото 10 000 неща от един ъгъл .”